Общинската съветничка от Велинград е удушена след скандал за голяма сума пари. Това

...
Общинската съветничка от Велинград е удушена след скандал за голяма сума пари. Това
Коментари Харесай

Убийството в СПА столицата ни - заради много пари

Общинската съветничка от Велинград е удушена след скандал за огромна сума пари. Това оповестиха от прокуратурата по време на брифинг, на който изнесоха детайлности за закононарушението.  

" Касае се за мъж и жена, които се познават от дълги години, като в един интервал от време са живеели дружно на семейни начала, след което се разделили. След раздялата си те са поддържали относително положителни връзки. Мъжът все още на действието е живеел в друго обитаемо място. Пристигнал е във Велинград на 28-ми, предходния ден, по повод рожден ден на потърпевшата. Двамата са имали бизнес връзки, свързани с недвижими парцели, както и финансови връзки ", заяви на брифинга Паун Савов, прокурор в Окръжна Прокуратура - Пазарджик.

" Според първичните данни на 28-ми вечерта между двамата е зародил скандал, причината за абсурда била, че мъжът е претендирал жената да му върне огромна сума пари, които през годините той й е бил дал. Точният размер на сумата следва да бъде открит по време на следствието ", сподели прокурор Савов. Касае се за няколкостотин хиляди лв., разкриха проверяващи. 

Междувременно Окръжна прокуратура-Пазарджик следи досъдебно произвеждане за осъществено съзнателно ликвидиране – закононарушение по член 115 от Наказателния кодекс.

На 28.08.2022 година е бил подаден сигнал на тел. 112, че във Велинград, обл. Пазарджик, в дома й, е настъпила гибелта на 72-годишната Екатерина Каферинова. На място е открито, че по тялото на дамата има следи от принуждение и контузии в региона на шията.

Като съпричастен към закононарушението за период от 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи е арестуван Минчо Столарски, на 73 година Според първичните данни дамата е била умъртвена посредством душене. Предстои покачване на обвиняване за съзнателно ликвидиране.

По досъдебното произвеждане са осъществени голям брой дейности по следствието – оглед на местопрестъпление, назначени са експертизи и други.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР